Saarnat ja hartaudet

 

https://www.kotimaapro.fi/digipostilla/postillat/?text=laura+leverin&churchHoliday=&volume=&date=&congregation=

Saarna videoituna: Kasteen lahja 8.1.2017 Joh 1:29-34
https://www.youtube.com/watch?v=dEOd5YgbshQ

Sata sanaa sunnuntaiksi

( Toinen sunnuntai Loppiaisesta, ensimmäinen vuosikerta: Jeesus ilmaisee Jumalallisen voimansa)

Tyttäreni sai lahjaksi liput lasten konserttiin ja lahjan antajalta lupauksen siitä, että he menisivät sinne yhdessä.

Ennen konserttia tyttäreni soitti lahjan antajalle kysyäkseen mitä hän voisi laittaa päälleen ja montako laulua tulisi osata. Lahjan antaja vastasi, että hän voisi tulla sellaisena kuin on ja voisi laulaa mitä haluaisi. Pääasia olisi, että he menisivät yhdessä.

Taivaallisen elämän äärelle jaetaan lippuja kasteessa. Näitä lippuja ei saa ostettua rahalla, niitä saa vain lahjaksi. Kaste on lupaus Jumalan läsnäolosta jota varten ei tarvitse pukeutua eikä miettiä mitä osaa. Riittää kun tahtoo kulkea yhdessä Jeesuksen kanssa.

Te saatte riemuiten ammentaa vettä pelastuksen lähteistä. Jes. 12:3
Hartauspuhe palvelutalossa

(Raamatun luku 1. Piet. 3: 8-12 (23.su helluntaista, toinen vuosikerta)

Olkaa kaikki yksimielisiä, jakakaa toistenne ilot ja surut, rakastakaa toisianne ja olkaa hyväsydämisiä ja nöyriä. Älkää vastatko pahaan pahalla älkääkä herjaukseen herjauksella, vaan päinvastoin siunatkaa. Siihen teidät on kutsuttukin, jotta perisitte siunauksen. Sillä se, joka tahtoo rakastaa elämää ja haluaa nähdä hyviä päiviä, hillitköön kielensä pahoista sanoista ja huulensa valhetta puhumasta. Kääntyköön hän pois pahasta ja tehköön hyvää, etsiköön rauhaa ja pyrkiköön siihen. Sillä Herran silmät katsovat hurskaiden puoleen, hänen korvansa kuulevat heidän rukouksensa, mutta Herran kasvot kääntyvät pahantekijöitä vastaan.

Lyhyt puhe

Hyvät ihmissuhteet antavat elämäämme iloa ja tuovat tukea ja turvaa. Syystä tai toisesta rikkoutuneet ihmissuhteet puolestaan tekevät meidät surullisiksi ja vievät voimia. Erityisen tärkeänä ihmissuhteena on oma suhteemme vanhempiimme ja lapsiimme. Meidän keskinäisen rakkautemme tai sen puute, ja tapamme toimia perheessä leimaavat helposti koko elämäämme.

Anteeksiannon todellisuus ihmisten välillä on tärkeää. Se muistuttaa siitä suuremmasta anteeksiannosta, joka on Jumalan armo. Jeesuksen ansiosta Jumala on antaa katuvalle synnit anteeksi jotta yhteys Hänen kanssaan on mahdollista. Tämä taivaallinen yhteys on elämämme perimmäinen ilo, voima ja mielekkyys

Anteeksi antaminen ja anteeksi pyytäminen ei ole helppoa. Loukkausta on vaikea unohtaa. Kuitenkin, jos jäämme kipuun ja loukkaukseen kiinni, olemme vaarassa katkeroitua ja menettää suhteemme.

Kirkkomme tunnustuskirjoissa puhutaan parannuksen tekemisestä, joka liittyy syntien anteeksiantoon. Meille muistutetaan, että parannuksen tekemistä, syntien tunnustamista ja anteeksiantoa tulee seurata hyvät hedelmät. Tämä tarkoittaa sitä, että oman elämän on muututtava. Muutos merkki vilpittömyydestä.

Jokainen meistä kamppailee anteeksiannon kanssa. Jokainen anteeksianto on avain taivaan kodin ilmapiirin suuntaan. Oletko sinä valmis ottamaan tämän askeleen?

 

Aamunavaus koululla (Syksy)

Oikein hyvää huomenta kaikille, minun nimeni on Laura ja toivon, että tullessasi kouluun onnistuit tervehtimään jokaista kohtaamasi henkilöä. Ai miksi? Koska tervehtimisellä on suuri merkitys Suomessa mutta myös maailmalla. Jos onnistuit tässä, olet tehnyt ainakin minuun vaikutuksen, koska yleensä Suomessa monikaan ei tervehdi henkilöä, jota hän ei tunne kovin hyvin. Tämä on harmillista, koska ainakin minulle tulee hyvä mieli siitä, kun joku huomaa minut ja tervehtii. Vielä mukavampaa on, jos joku uskaltautuu jopa kanssani juttusille.

Tervehtiminen on maailman vanhimpia kulttuurisia tapoja. Meidän länsimainen tapamme tervehtiä kättä ojentamalla on alun perin ollut rauhan ele. Tervehdyksen esittäjä on ojentanut avoimen kämmenensä osoittaakseen olevansa rauhantahtoinen, aseeton. Tervehtimisestä on kirjoiteltu ja puhuttu aika paljon viime aikoina Helsingin Sanomissa ja keskustelupalstoilla. Täällä Vantaalla järjestettiin jopa kokonainen kampanja: Moikkaa muukalaista, tutustu tuntemattomaan, -jotta ihmiset tutustuisivat paremmin toisiinsa ja hyvä mieli leviäisi. Tervehtimättä jättämistä pidetään erittäin huonona käytöksenä, joten kun haet kesätyöpaikkaa, niin muista kohteliaasti tervehtiä toista hieman hymyilemällä, kättelemällä ja katsomalla silmiin, jotta sinulla olisi jonkinlainen mahdollisuus tulla valituksi.

Kirkossa tervehditään kaikkia jotka sinne tulevat ja sen lisäksi tervehditään myös Jumalaa, tekemällä itsensä ylle ristinmerkin. Myös monella järjestöllä tai liikkeellä on oma tervehdyksensä näistä tunnetuin on ehkä partiolaisten tervehdys, jossa kolme sormea nostetaan ylöspäin ja peukalo asetetaan pikkusormen päälle.

Tervehtiminen on mukavaa, mutta joskus aika vaikeaa, varsinkin silloin kun on kutsuilla ja yrittää muistella missä järjestyksessä ketäkin tervehditään. Oliko sen ensi isäntäväkeä vai kunniavierasta, kumpi ojensi kätensä ensi vanhempi mies vai vanhempi nainen vai oliko se sittenkin nuorempi mies? Ja jos paikalla on vielä merkkihenkilöitä kuten presidentti, suurlähettiläs tai ministeri tai he kaikki, niin miten se tervehtiminen silloin menikään? Tai kun matkustaa ulkomailla niin aina sitä ei heti muistakaan miten tervehtiminen oikein tapahtuu. Venäjä on yksi haastavimmista ja lähinnä olevista maista meille. Siellä kaikki tervehtimisen eri muodot ovat käytössä: sanallinen tervehdys, kättely ja vielä poskisuudelmat, joiden määrät vaihtelevat ystävyyssuhteen tai kunnioituksen mukaan. Italiassa tutumpia ihmisiä halataan ja suukotetaan poskille, kun taas Ruotsissa kevyt kättely riittää. Eteläamerikkalaisessa tervehtimiskulttuurissa tervehtiminen on puolestaan pitkä prosessi, sillä ensin ystävää kätellään, sitten halataan, tämän jälkeen vaihdetaan poskisuukot ja sitten kätellään hieman lisää ja vasta sitten päätetään olalle taputtamalla, Japanissa pääsee helpommalla, koska siellä vaan nyökätään pienesti ja kumarretaan selkä suorana.

Itse asiassa Suomalainen tervehtimiskulttuuri on aika helppoa. Riittää kun moikkaa kevyesti päätä liikauttamalla tai heilauttamalla kättä. Hymy on myös hyvä tervehdys. Siitä, jos mistä tulee iloiseksi.

Nähdyksi tulemisella, yhteenkuulumisen tunteella on suuri merkitys jokaisen ihmisen elämässä, siksi toivoisin, että kun pääset tänään välitunnille niin rohkeasti tervehtisit niitäkin joita et aikaisemmin ole tervehtinyt. Olen huomannut, että mitä nopeammin tervehtimiskulttuurin omaksut, sitä helpommin sinun on tutustua uusiin ihmisiin ja tuoda iloa sekä valoisuutta ympäristöösi. Samalla annat hyvää mieltä toisille, mutta myös itsellesi!

Näiden sanojen myötä toivotan teille oikein iloista ja hyvää päivänjatkoa ja tervehditään kun tavataan.

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s